Една од последиците од пандемијата на вирусот корона беше масовното намалување на воздушниот сообраќај. Во април се намали за 95 отсто во однос на истиот период лани.

Некои авиокомпании имаат приземјени цели флоти, додека други се префрлија на товарниот сообраќај, во обид да го одржат функционирањето на синџирот на снабдување и да заработат што можат.

Но, сега, многу превозници кои прекинаа со работењето почнуваат да се враќаат на небото.

Изиџет започна да нуди ограничен број летови на почетокот од овој месец. Рајанер го стори истото – и најави дека сака да го врати 40 отсто од неговиот стандарден распоред за летање од јули.

Ер Франс и Луфтханза започнаа да нудат намален распоред за летови. Секој ќе ги засили услугите бидејќи побарувачката почнува да се враќа.

Вирусот Ковид-19 корона е сè уште релативно нов, па прецизни податоци за тоа како може да се шири меѓу патниците во авиокомпанијата се многу оскудни. Но, претходните студии разгледале ширење на други респираторни заболувања.

Врз основа на достапните информации, американските центри за контрола и превенција на болести обично се обидуваат да ги следат луѓето што седат во предниот дел и задните два реда на луѓе за кои се покажало дека имаат сериозна инфекција.

Студија за 2018 година, спроведена од истражувачи од универзитетот Ејмори во Атланта, се обиде да создаде модел како патниците и персоналот се движат во авион и како тоа може да влијае на преносот на заразни болести.

Карактеристики на респираторно заразно заболување со капки е дека веројатно нема да се пренесат подалеку од еден метар од заразениот патник. Затоа, преносот е ограничен на еден ред напред или еден ред зад заразниот патник “, заклучи истражувањето.

Но, спротивно на ова, претходната студија – спроведена од истите научници – покажа дека во случаи во реалниот живот, патниците со вирусот САРС или грип всушност инфицирале голем број на луѓе надвор од нивната непосредна околина во авионот.

Нивното објаснување беше дека некои од оние кои се разболеле, се заразиле на аеродромот додека се качиле или излегле во авионот или со допирање на загадените површини, наместо да вдишуваат заразени капки.

Во меѓувреме, службениците за јавно здравје во Канада велат дека не пронајдоа случаи на понатамошна инфекција, откако беше откриено дека двајца патници на летот од Гуангжу до Торонто имале Ковид-19. Во летот имало 350 луѓе, а летот траел 15 часа.

Иако многу луѓе можеби мислат дека седењето во затворен простор подолги периоди неизбежно ќе доведе до ширење на инфекцијата, главниот инженер на гигантот за воздушен сообраќај „Ербас“ инсистира на тоа дека тоа не е случај.

Жан Брајс Думонт тврди дека начинот на кој се дизајнирани модерните авиони значи дека воздухот во нив е автоматски многу чист. „На секои две или три минути, математички, целиот воздух се обновува“, вели тој. „Тоа значи 20 до 30 пати за еден час воздухот околу вас комплетно се менува“.

Едноставно кажано, воздухот се собира од просторот надвор од авионите, обично преку моторот, и се меша со рециклиран воздух во кабината.

Рециклиран воздух, кој делумно се употребува за да се задржи температурата и влажноста на вистинското ниво, поминува низ филтри за ХЕПА (висока ефикасност на филтрирање на воздухот) слични на оние што се користат во болниците.

Думонт вели: „ХЕПА филтрите имаат стандарди, а стандардите што ги користиме во комерцијалниот воздушен транспорт се меѓу највисоките. Тие ги филтрираат 99,97% од ситните честички со големината на Ковид-19 “.

Самиот проток на воздух, објаснува тој, исто така е дизајниран да ги минимизира ризиците од инфекција.


Напишете коментар