Претседателот на Движењето за промени, Небојша Медојевиќ, тврди дека црногорскиот премиерот Здравко Кривокапиќ и министерот за финансии Милојко Спајиќ тајно ја задолжиле државата преку одредени контроверзни бизнисмени, Вељко Куштров и Немања Жугиќ и дека имаат договор со нив за провизија од околу 10 милиони евра.

Небојша Медојевиќ исто така тврди дека Саша Пекиќ, пријател на премиерот Здравко Кривокапиќ, е најголемиот шверцер на цигари кој работи за Гранд кланот и дека таа е компанија која служи како покритие и параван за Агенцијата за национална безбедност.

Новиот вршител на должноста шеф на полицијата е кадар на Душко Марковиќ и тој го следел шверцот на цигари преку граничниот премин Божај на црногорско-албанската граница, вели тој.

Министерот за тајни финансии, Милојко Спајиќ, ќе треба да ни каже каква е улогата на Веjко Куштров во оваа тајна трансакција од 890 милиони евра, што треба да ја плаќаат даночните обврзници на Црна Гора, тврди и прашува Медојевиќ.