1.Кока колата никогаш немала кокаин во нивните пијалоци, но затоа рецептот содржел листови од кока.

2.Кока колата може да се купи во секоја држава во светот.

3.Чаша Кока Кола чинела само 5 центи повеќе од 70 години. (1886-1959)

4.Пијалокот бил измислен од пармацефт.

5.Кока колата дизајнирала специјална „Бела Кола“ за време на втората светска војна.

6.Кока Кола во Мекдоналдс има најдобар вкус.