Уште во 2017 година руските медиуми објавија предупредување на Претседателот Владимир Путин дека се работи на создавање нов и опасен биолошки вирус.

Сите ние се сеќаваме на скандалот кога американските тајни служби се обидоа на секој можен начин да дојдат до ДНК на руските дипломати кои работат во Обединетите нации. Тогаш рускиот претседател Владимир Путин откри нешто што станува се повеќе од сериозно.

За време на состанокот на Советот за човекови права, еден од учесниците, Игор Борисов, рече: „Некој, користејќи системи за видео надзор, собираше фотографии од Руси за непознати цели“. По оваа изјава, Владимир Путин зема збор и претстави уште еден многу посериозен проблем:

„Дали знаете дека тие собираат биолошки материјал од целата земја и од сите етнички групи – луѓе кои живеат во сите геогравски области на Русија? Прашањето е: зошто го прават тоа? Што прават, тие прават со одредена намера и многу професионално “.

„Ние сме предмет на голем интерес“, рече рускиот претседател, кој повика на решавање на оваа ситуација без создавање паника.

Владимир Путин истакна дека оние што го собрале биолошкиот материјал на Русите, можат да го направат тоа што им е намерата, но и Русите ќе го сторат тоа што треба да го сторат.

Неодамна, американската команда за обука во воздухопловството (AETЦ) распиша тендер за купување примероци на рибонуклеинска киселина (РНК) и биолошко ткиво на Руси од европска раса. Потенцијалниот снабдувач мораше да испрати примероци до АЕТЦ и да приложи информации за здравствената состојба на донаторот.

Како можат да се искористат овие информации кои Русите ги носат во својот биолошки материјал?

Владимир Путин јавно не објави што мисли за сè, но ние ќе се обидеме да ги „артикулираме“ неговите мисли. Бидејќи популацијата на одредена етничка група, регион, град, село и семејство може да се утврди преку хаплогрупи и маркери, материјата станува јасна и застрашувачка.

Доволно е да се создаде „етнички вирус“ што ќе се активира само на одредени хаплогрупи и маркери и ќе биде безопасен за остатокот од населението. Русите се свесни за тоа што значи ова како и претседателот Владимир Путин. Тоа е најстрашно оружје за масовно уништување на целната популација со совршен избор и нема физичко уништување на материјалните добра.

За жал, технолошките достигнувања станаа поголема закана за човечкиот род отколку што тоа му носат добро. За каков свет ќе живееме за неколку децении, никој не може да одговори. Знаеме само дека светот е дефинитивно управуван од социопатолошки профили кои не се срамат од ништо за да продолжат да доминираат над малите луѓе. Оние што им служат на таквите луѓе не се подобри. Веројатно нивните маркери се веќе познати, до моментот кога веќе не се потребни од страна на господарот.


Напишете коментар