Напаѓачите требаше да добијат 600.000 евра, половина милион за егзекуција и повеќе од 100.000 евра за трошоците за нивниот престој во Украина.

Кланот Скаjarар плати 600.000 евра за ликвидација на Радоје Звицер во Киев во мај минатата година, според деталите за истрагата за обидот за убиство на водачот на „Кавчан“.

Да се потсетиме, Звицер беше тешко ранет на 26 мај минатата година, а наскоро беа уапсени Стефан Џукиќ, Емил Тузовиќ како и Петар Јовановиќ и Милан Браковиќ, а исто така беше приведен и украинскиот полицаец Ростилав Чернобриви. Се сомнева дека обидот за атентат врз Звицер е одмазда за убиството на Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ во јануари 2020 година во Атина.

  • Напаѓачите требаше да добијат 600.000 евра, половина милион за егзекуција и повеќе од 100.000 евра за трошоците за нивниот престој во Украина. Сепак, тие не успеаја да го ликвидираат Звивера затоа што неговата сопруга Тамара пукаше кон напаѓачите – пишува на веб-страницата Детектив Инфо