Несреќата се случила околу 20 часот, додека В.Д. седел на пругата. Од силината на ударот тој починал на самото место, па екипата на брза помош можела само да ја констатира неговата смрт, пишува Новости.

После тоа, спроведена е истрага, во која учествувала и железничката комисија за истражување на итни настани. Засега не е познато дали станува збор за самоубиство или за небрежност на жртвата. Поради убиството, железничкиот сообраќај на оваа делница беше во прекин до 22 часот.