Британскиот премиер Борис Џонсон ги повика родителите во септември да ги испратат своите деца на училиште, објаснувајќи дека тоа ќе биде клучниот чекор во закрепнувањето на земјата и нејзината економија од ефектите од пандемијата со коронавирусот.

-Ризикот децата да се заразат со Ковид-19 на училиште е многу мал и многу е штетно за нивниот развој и здравје да не одат на училиште, рече Џонсон.

Затоа, додаде тој, клучно е децата да се вратат во училниците за да учат и да бидат со другарите, пренесуваат британските медиуми.

-Ништо нема да има поголем ефект врз животните шанси на нашите деца отколку да се вратат на училиште, рече британскиот премиер.


Напишете коментар