Регулаторната Комисија за Енергетика тукушто ги објави новите, малку корегирани цени на горивата.

Во согласност со методологијата која РКЕ ја користи за пресметка на цените, од вечерва на полноќ малопродажните цени на горивата се зголемуваат во просек за 0.34%.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се намалува за 0.50 денари и еден литар дизел гориво од вечерва на полноќ ќе чини 53.00 денари.

Цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за 0.50 денари за литар, па еден литар 95-октански бензин ќе чини 60.50 денари, додека еден литар 98-октански бензин ќе чини 62.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.