Република Српска стана демократски, политички и институционално стабилна заедница за животот на сите народи 29 години по нејзиното основање, и покрај бројните предизвици, изјавија официјални лица на Српска на Свечената академија што се одржа вечерва во Бања Лука по повод Денот на републиката и посочија дека историската цел е независна Република Српска.

Dodik: Cilj je samostalna Republika Srpska 1

„Борбата на политичко ниво со оние што ја попречуваат Република Српска ќе продолжи и нема да биде лесна ниту оваа година, а следната година ќе славиме 30 години и мора да бидеме уште посилни, мора да се подготвиме на најдобар можен начин“, рече Додик.