Српскиот член на Претседателството на БиХ, Милорад Додик, беше позитивен на вирусот корона, тоа го потврди третиот тест, објави Универзитетскиот клинички центар на Република Српска (УЦЦ) во Бања Лука.

UKC RS: Dodik pozitivan na korona virus, ima upalu pluća i otežano diše 1

Во соопштението се наведува дека денес советот на лекари разговарал за здравствената состојба на Додик и дека е
забележано дека има тешкотии при дишење и болки во стомакот.

„Дијагностицирана е билатерална пневмонија, а третиот тест за новиот вирус на корона беше позитивен. „Здравствената состојба на Милорад Додик е стабилна, тој се чувствува добро и прима соодветна терапија“, се вели во соопштението.