Бојан Станимировиќ, колега од бендот, е неутешен по веста дека неговиот пријател починал.

Бојан Златановиќ, тапанар на „групата„ Амадеус “попознат како Токан, почина вчера на 45-годишна возраст од последици предизвикани од корона вирусот, а неговиот колега и пријател Бојан Станимировиќ раскажа како изгледале последните моменти на музичарот додека лекарите во болницата се бореле за неговиот живот.

Бојан Станимировиќ, член на „Амадеус бенд“, не може да се помири со загубата на неговиот истоимен, голем пријател и колега, Бојан Златановиќ, кој ја загуби битката со вирусот корона.

„Лекарите и медицинските сестри од КБЦ„ Д-р Драгиша Мишовиќ “го оживеаја со сите сили, сите дури се собраа околу неговиот кревет во еден момент, му отсвирија песна од бендот„ Амадеус “и сите пееја гласно“, открил Станимировиќ.

Тој за Курир истакна дека Токан ќе живее вечно преку бендот Амадеус.

“Најдобриот тапанар и пејач што ни останаа. Ви благодарам на болницата Драгиша Мишовиќ што дадоа се од себе за да го спасат. Тој ќе живее засекогаш преку бендот Амадеус. Луѓето како мојот брат Токан никогаш не умираат. Амин”, рече тој.