Ана Глигиќ, докторката која ја победи заразата со вариола вера, на почетокот на 70-тите години, била изненадена од бројот на заразени или починати од корона вирусот.

За мене беше изненадување да се има по илјада или повеќе заразени дневно, вели Глигиќ. Таа смета дека сега вирусот е влезен во слепа улица и дека ќе почне самиот да се суши.

Таа смета дека нема да има втор бран на есен, бидејќи во меѓувреме со преземените мерки вирусот ќе ослаби и ќе биде искоренет. Ако евентуално се појават случаи во текот на есента или зимата тие нема да бидат ни приближно со сегашниот интензитет.


Напишете коментар