Двајца востаници на самопрогласената Народна Република Донецк (ДНР) се убиени во минофрлачки напад од украинските вооружени сили, објави Народната милиција на ДНР.
Нападот започна во петокот наутро, на 4 декември, 12 мини 120-милиметарски мини беа истрелани кон јужниот дел на ДНР.

  • Во непријателскиот напад, двајца наши бранители се здобија со смртни повреди. Главната цел на украинските војници, кои отворија насочен оган врз нашите набудувачи, беше смртта на заштитникот на републиката – изјави претставникот на Народна полиција.