Денес околу 13.20 часот пожар избувна во становите над кафулето „jубиќ“ на Златибор.

Пожарникарите биле на лице место, а силен пожар го зафатил таванот на овој објект.

Пожарникарите се борат со пламенот веќе неколку часа .

  • Седевме и ручавме кога се почувствува силен чад, наскоро избегавме надвор и видовме што се случува. -велат гостите.
Požar na Zlatiboru

Според нив, покривот на зградата целосно изгорел.

Гостите на станот беа евакуирани.