Осомничениот по распитот ја негирал вината и ги отфрлил тврдењата дека ја допрел ученичката во пределот на градите .

Полицијата трага по познатиот флејтист Милутин Ц. (64), кој беше ослободен од притвор откако претходно беше обвинет дека сторил кривично дело сексуална активност против ученик .

Сопругата на осомничениот го пријавила неговото исчезнување во полиција во понеделникот вечерта.

Во меѓувреме, на социјалните мрежи се проширија пораки за сомневање дека девојчето не е единствено со такво искуство со професорот.

Осомничениот по распитот ја негирал вината и ги отфрлил тврдењата дека допрел десетгодишен студент во пределот на градниот кош на приватен час на флејта.

Иако обвинението сè уште не е поднесено, Основното јавно обвинителство во Брус интензивно работи на случајот.

  • Сепак, сопругата во понеделникот вечерта го пријавила своето исчезнување во полиција, таа рече дека нејзиниот сопруг заминал и оставил писмо – изјавува неофицијално
  • Претходно и девојчето даде изјава, а експертите на Центарот за социјална работа беа на мислење дека е веродостојна.