На Вељко Беливук, познат како Веља Невоља, сериозно му се влоши здравствената состојба, па лекарите мораа да интервенираат. Очигледно, тој добил дојава за најновите информации од полицијата и обвинителството, пренесува српски Курир.

Според инсајдерските информации од нивниот војник за специјални задачи, кој решил да зборува, кога и да убиеле некого, Беливук и Миљковиќ, со своите најблиски соработници, организирале прослава, наведува соговорникот на српски Курир и додава:

Уживаа во тортура, злоупотреба и убивање. Сега не им е добро. Ниту него ниту на Миљковиќ. Тие тешко можат да издржат во притвор. А, Беливук вчера беше пред срцев удар. Миљковиќ исто така е болен, особено што му е пронајден и одземен мобилниот телефон. Интересно, но тој имаше најмногу разговори со сопругата. Веројатно, комуникацијата со другите членови на групата течеше преку неа.

Во овој момент, Обвинителството за организиран криминал, со помош на полицијата и БИА, наводно собрало доволно докази за да ги обвини Вељко Беливук, Марко Миљковиќ и другите членови на нивната криминална група. Собраните докази, како и сведочењето на членовите на тимот, како и на девојките, кои переле пари за нив, но исто така биле сведоци на монструозната ликвидација на ривалите (повеќето добиле статус на сведок), се доволни за да бидат осудени на доживотен затвор .

Првично, тие меѓу другото беа осомничени за три убиства – Милан Лјепоја, Горан Величковиќ Гокси и Здравко Радојевиќ, како и за трговија со дрога. Во меѓувреме, собрани се докази за нови злосторства.