Жителот на Сараево А.С. беше брутално нападнат утрово околу 04:55 часот на улицата Грбавичка во Ново Сараево .

Како што пишува дневниот весник „Аваз“, кога тој отишол на работа, бил пресретнат и нападнат од двајца мигранти.

На англиски јазик, тие ме замолија да им го дадам мобилниот телефон. Не се согласував. Веднаш еден, понизок човек, извади скалпел и се упати кон мене. Ја кренав раката од страв. Ми ги пресече јакната и џемперот и ми ја исече раката.

Ми ја повреди целата рака. Бев во шок, па отидов кај нив, не бегав. Потоа ме удри со тупаница во главата. Друг, повисок човек, ме удри со нога во грбот. Сепак, не му го дадов телефон , вели во еден здив нападнатиот сарајлија А.С. за Аваз.

Според него, дрските напаѓачи избегале, па ја алармирал полицијата, а потоа и брзата помош.

Дури подоцна се чувствував болно. Ме зашија раката на неколку места – додава А.С.

Тој истакна дека ова не е прв пат.

Во близина на истата тролејбус станица, мигрантите украдоа два мобилни телефони – заклучи нападнатиот човек.