Службеник на СНС, заменик градоначалник на Белград Горан Весиќ, изјави денеска дека е неопходна истрага за прислушувањето на српскиот претседател Александар Вучиќ и дека секој што учествувал во него мора да одговара, бидејќи ова е тешко кривично дело.

Весиќ истакна дека претседателот рекол дека бил прислушуван врз основа на докази и врз основа на информациите што му ги дале службите надлежни за заштита на неговата безбедност.

Goran Vesić

Говорејќи на ТВ Пинк, тој рече дека е очигледно дека има луѓе кои мислат дека можат да дојдат на власт без гласови, со употреба на нелегално прислушување и извршување на државен удар на еден начин.

„Очигледно, сите се обиди, односно кратенки за доаѓање на власт без гласови“, истакна Весиќ и посочи дека Александар Вучих има гласови на повеќе од половина од граѓаните на Србија.

Aleksandar Vučić