Криминалните организации го испланираа атентатот врз претседателот Вучиќ.

Čaba Der ubija sa osmehom

Платениот убиец Чаба Дер денес и откри на полицијата во Будимпешта дека добил понуда од две различни криминални организации од балканот да го убие претседателот Александар Вучиќ. После ова признание истото го потврдил и пред судот во Будимпешта.

Да потсетиме, Чаба Дер (39) е платен убиец познат по прекарот насмеаниот убиец. Тој во моментов е во притвор во Унгарија под сомнение за убиство на најмалку три лица – во Белград, Холандија и Будимпешта.

Тој во декември минатата година призна дека во јануари 2018 година, на Баново брдо во Белград, ладнокрвно пукал кон Небојша Марковиќ (37), кој во тој момент вадел количка од багажникот.

Исто така, да потсетиме дека Небојша беше убиен по грешка затоа што Чаба Дер го замени со Александар Шарк, кој беше ранет во ТЦ Ушце пред неколку недели, кој како резултат на тоа почина подоцна. Инаку, убиениот Небојша беше зет на Сарце.