Таткото на поранешниот учесник во ЗАДРУГА3 Стефан Кариќ, Осман Кариќ, се прости од пејачот Џеј Рамадановски, опишувајќи како и каде се запознале, но и како всушност започнала кариерата на Џеј:

  • Кон крајот на 80-тите, го сретнав во „Диф“, тоа е Факултет за спорт и физичка култура, на вториот кат, каде што имаше музички клуб во текот на ноќта. Бидејќи во тоа време бев глупо и малку храбро момче,ме покани да му правам друштво пред вратата и истовремено да одржувам ред во тој клуб – ја започнува приказната Осман и продолжува:
  • Овде дојде кремското друштво од тоа време, а потоа сериозни луѓе од криминалниот свет. Но, за да се вратиме кај Џеј. Тој беше секојдневен гостин, бидејќи беше и многу добар пријател на газдата , тие многу добро се познаваа и беа неразделни, бидејќи тие се од истата област на Доркол. Се сеќавам додека се возевме во автомобилот, седевме на задното седиште и во ритам го удиравме предното седиште и пеевме. Да, тој пееше од дното на срцето, мојата кожа само трепереше од тој глас и емоцијата што ја рефлектираше преку песната. Неговата прва песна, тогаш непозната како што беше, беше песна напишана од неговиот брат во затвор, славниот и многу опасен криминалец од тој период, Исо Леро,легендата на Доркол, а песната се вика „Тешко е да се живее“ – пишува Осман и додава:
  • Една вечер на Дифа, еден човек по име Зоран Шиз дојде од Карабурма. Браќата “сирење” во тоа време беа познати во светот на криминалот, тие беа жилави и полни како брод, возеа добри автомобили, еден од ретките во тоа време што носеа брендирани работи, ги запознаа најдобрите девојки. Еден од браќата седеше на нашата маса таа вечер каде што седевме со обезбедувањето. Џеј, кој, како и секогаш, се шегуваше, влегуваше во разни трикови. Во еден момент, тој е најавен од Миланш Шоу, кој пееше во клубот, го зема микрофонот, ги остави сите без здив. Беше тивко и во салата. Сирењето, кој ја препознава идната зезда, го користи своето познанство со Марина Туцаковиќ.Му помагаат да се дигне во облаци така што никој не смееше да му каже лош збор , зборувам за криминалците и лошите момци . Дури и без да сфати таа вечер, Џеј доби шанса да го смени животот за 360 степени. Станува Крал на баладите, станува мега-звезда, станува легенда која ќе живее вечно во нашите срца и уши. Нему слава засекогаш! -додаде Кариќ