Борец од Велес издојува голема победа. Во Велес попладнево „падна“ екипата на Македонија ЃП.

Нововлезените Пеев и Ѓорѓијев за пет минути донесоа предност од 2:0, а потоа Фернандињо само намали, но ѓорчепетровци не дојдоа до добар резултат од Велес.

Борец дојде до четвртиот триумф во оваа сезона.

Фотогалерија од мечот во Велес: