Се враќав од продавница. Момчето одеше по улицата … Одеднаш слушнав истрел. Се свртев, мислев дека е петарда. Слушнав уште два истрели, а потоа го видов момчето како лежи покрај комбето и оној што го застрела го стави пиштолот во црна торба избега. Не го видов неговото лице.

Со овие зборови, еден сосед го опиша пукањето утрово во населбата Браже Јерковиќ, во кое беше убиен синот на поранешниот фудбалер на Црвена звезда, Ведран Репчиќ.

Репчиќ бил пресретнат од непознат напаѓач утрово околу 10 часот и испукал неколку куршуми кон него.

  • Се видовме, го видов Репчиќ. Потоа го повикав сопругот да повика полиција и застанав како да сум закопан. Бев шокиран. На улицата бевме само двајца,убиецот и јас – вели еден сосед.