Бизарна несреќа се случила денес околу 11,30 часот во Бечеј на српските православни гробишта.

Имено, како што открива Објектив, од непознати причини, ковчегот експлодирал. Поради јачината на експлозијата, парчиња дрво од кои бил изработен ковчегот се разлетале и ја повредиле Д.А. (71) од Жабља, жена која била во близина.

Иако причината за експлозијата не е позната. Се претпоставува дека имало реакција откако комуналните работници ставиле сув мраз во ковчегот со починатиот, за да телото се олади побрзо.


Напишете коментар