Бројни здруженија за заштита и помош на животни од цела Хрватска организираа акции за помош на миленичиња и животни кои загинаа во земјотресот.

Емотивна фотографија од спасеното куче беше објавена на Фејсбук страницата на Здружението за правна заштита на животните Анималекс.

„Спасивме куче од Петриња“, напишаа покрај фотографијата и додадоа дека го нашле сопственикот.

Spasili smo jednog psa iz Petrinje 🐶Broj čipa: 191100002099438PRONAŠLI SMO PODATKE VLASNIKA!

Posted by ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinja on Tuesday, December 29, 2020