Сопругата на ерменскиот премиер, Ана Хакобијан преку социјалните мрежи го испрати својот син единец во војна.

Имено таа во својот пост вели дека нема ништо поблагодарно од тоа да го дадете својот живот за татковината.

-Ерменскиот народ во овие моменти се соочува со историски пресврт и ние во овие моменти можеме да се потпреме само со себе, вели Хакобијан

Ана Хакобијан ги повика сите мајки и жени, ќерки и сестри да бидат силни и да не се плашат од ништо, пренесуваат тамошните медиуми.

Пред патувањето во Карабах, нејзиниот сопруг Никол Пашињан изјави дека нивниот единствен син Ашот оди во Карабах, бидејќи тој бил резервист.

-Ашот ги собра и подготви документите, а неговата мајка не го спречила, напротив и од таму ќе можеме да се слушнеме. Јас се уште стојам на моите зборови, напиша Хакобијан на Фејсбук.

Image