Тимот за отстранување на бомби е испратен во фабрика во Рексам, Велс, каде се произведуваат вакцини против коронавируси.

Таму е пронајден сомнителен пакет, за кој постои сомневање дека има експлозивна направа.

Вокхард Велика Британија, сопственик на фабриката, е партнер на AstraZeneca во производството на вакцини.

Полицијата формираше кордон околу фабриката, а на јавноста и беше кажано да се држи настрана од локацијата.

Компанијата соопшти дека работниците биле евакуирани и дека истрагата за инцидентот е во тек.