Амбасадата на Руската Федерација во Македонија на македонскиот народ му ја честиташе старата или православната нова година.

Му го честитаме на братскиот македонски народ неверојатен празник што ги обединува нашите земји – Старата нова година!, напишаа на твитер од руската амбасада.