Организацијата „Срби за Трамп“ објави дека Фејсбук ја блокирал нивната страница на 30 дена.

Како што беше објавено од таа организација, „Фејсбук“ ги информирал за ограничувања поради континуирано кршење на стандардите на заедницата.

„Твитер“ прво привремено, а потоа трајно, го суспендираше профилот на Трамп на таа социјална мрежа.

И „Фејсбук“ и „Инстаграм“ истовремено ги блокираа сметките на Трамп затоа што, како што наведоа, тој поттикнувал немири за време на протестите во Вашингтон.