Министерот за здравство Венко Филипче смета дека пандемијата со корона вирусот е ставена под контрола, без разлика на зголемениот број заразени во последните неколку денови.
Повеќе од ново заразените или немаат симптоми или нивните симптоми се во форма на лесна настинка, изјави Филипче на денешната прес конференција.
Инаку денес беа евидентирани нови 89 заразени со корона вирус.


Напишете коментар