Финансиските пазари во САД достигнаа рекордни нивоа. Индексите на Дау Џонс и Стандард и Пурс се на рекордно високо ниво. Големите пазари во Европа исто така бележат силен раст.

Трговијата ја разгореа позитивните вести за вакцините против коронавирусите и почетокот на преминот на власт во Вашингтон. Државите Пенсилванија и Невада ги потврдија резултатите од претседателските избори во корист на новоизбраниот претседател Џо Бајден, нанесувајќи уште еден удар врз тврдењата на претседателот Доналд Трамп дека тој навистина победил.

„Сакам да им честитам на сите! На берзата, индексот Дау Џонс штотуку достигна 30.000 поени, што е највисоко ниво во историјата. “Никогаш порано не сме достигнале 30.000. И ова се случува и покрај пандемијата”, рече Трамп.