Улиците беа поплавени, па сообраќајот се одвива отежнато по одредени делови,има одрони , а под вода е главниот пат Бар-Сутоморе.

Реката Железница, достигна критично ниво за излевање.

Автомобилите кои беа затекнати на сообраќајниците се заробени во водата ,Службата за заштита и спасување на Бар е на терен откако обилниот дожд синоќа ги поплави објектите во населбата Бјелиќи во близина на пругата, пишуваат црногорските медиуми.