– Затворањето на книжарниците во рамки на мерките за борба против Ковид-19 во Франција, се оспорени со итна жалба пред Државниот совет (Врховниот Управен суд). Највисокиот административен суд е повикан да се изјасни од страна судијата Шарл Прат, потпретседател на основниот суд во Париз, заедно со неговиот издавач Ринг.

И ние можеме да правиме грешки , но брзо ќе ја поправиме – додаде тој.