Претходно, лидерот Сер Кир Стармер, ја отфрли идејата за повик за продолжување на преодниот рок за Брегзит поради кризата со коронавирусите и го повика премиерот да докаже дека може да „стави крај на Брегзит“.


Франција ќе и даде на Британија „уште неколку дена да постигне договор што ги почитува нашите приоритети и црвените линии“, изјави за Ројтерс министерот за прашања на ЕУ, Климент Бун.