Минатогодишните гласини дека Роналдо го купи единствениот произведен Bugatti La Voiture Noire за 18 милиони долари не беа точни, но …

За врвниот супер спортски автомобил што Бугати ќе го направи во само 10 примероци, португалската фудбалска звезда Кристијано Роналдо издвои – 9 милиони долари. Тоа е згора на тоа сума поголема од вредноста на сите автомобили што славниот фудбалер моментално ги има во својата гаража.

Минатогодишните гласини дека Роналдо го купи единствениот произведен Bugatti La Voiture Noire за 18 милиони долари не беа точни, но беше потврдено дека Роналдо стана сопственик на уште еден специјален Bugatti, што сочинува половина од оваа сума.