Германија планира да го укине задолжителното тестирање за ковид-19 за патниците кои се враќаат од области со висок ризик и ќе ја префрли својата стратегија во болниците и домовите за стари лица.

Според новата политика, оние што се враќаат од подрачја со висок ризик ќе мора да се изолираат и можат да излезат од карантин ако можат да покажат негативен резултат на тест не постар од пет дена по пристигнувањето. Германија има воспоставено објекти на аеродромите, железничките и автобуските станици за да овозможи задолжително тестирање за луѓето кои се враќаат од области што се сметаат за многу ризични.


Напишете коментар