Бев бесен и разбрав дека короната е искористена за ослободување на богатите од присуството на сиромашните.  Зошто?  Со автоматизацијата на производството, престана потребата од работничката класа, која купува глупости од своите тешко заработени плати, рече Рамбо Амадеус.

Станавме вишок.  Исто како коњите по доаѓањето на парната машина, каде што еден мотор замени до 100 коњи.  Одеднаш, преку ноќ, повеќе коњи, штали, сено не беа потребни.  Популацијата на коњите драстично се намали. Нешто малку се одгледуваат за трки, циркус и тартар бифтек.  Постоењето на короната, вели тој, не го оспорувам, но ме вознемирува едно прашање:

Луѓето умираат, лежат во болници, но тоа беше искористено за конечно заклучување на богатите земји, и нивно изолирање од сиромашните, дефинитивно тие се забарикадираа од продорот на мигрантите.  Исто така, ме загрижува што сме ние од оваа страна на бодликавата жица, а таа делува дека ќе остане  засекогаш. 

Погледнете ги бројките колку луѓе умираат од рак, мозочно крварење, срцев удар.  Ако медиумите зборуваа за овие навистина застрашувачки бројки со овој интензитет, светот колективно ќе започнеше да се однесува како да се подготвува за Олимпијадата, секој ќе џогира, ќе гледа што јаде и пие, никој нема да пуши, само да прави гимнастика и да јаде марула. Како што реков, не сакам теории на заговор, но зошто нема ниту еден збор за тоа како да се зајакне имунитетот, вели Рамбо кој мерките ги смета за некој перверзно хуман начин за забрзување на падот на популацијата во светот.

Со укинувањето на социјализацијата, шоу-бизнисот, забавата, туризмот, угостителството, забавите, фестивалите, шансата за човечка репродукција драстично се намалува.  Денес е потешко да се најде партнер, да се расположите, да се загреете, да се постигне нагон за репродукција, потребна е интимност и не гледам како тоа може да го направи кога сте под изолација, ограничувања и маски. 

Човекот, сепак, се разликува од мајмуните, тој треба да ја запали имагинацијата за да може да се размножува.  Во спротивно, немаше да се произведуваат мрежести  чорапи, ни халтери, ни потпетици, не би се користеле парфеми, вино не би се пиело, танго не би се танцувало.  Значи, рестриктивните мерки го намалуваат бројот на заразени лица, но вистинското прашање е дали е намален бројот на новороденчиња, тврди музичарот.