Голема полициска акција во две општини, приведени 450 лица! (ВИДЕО)

Припадниците на Министерството за внатрешни работи го земаат предвид достоинството на секое човечко суштество во Србија, но исто така и дека мора да ги земат предвид законите и правилата што важат во Република Србија, бидејќи законот е ист за сите. – изјавија од министерството во Србија

Migranti

Министерот за внатрешни работи на Србија, Александар Вулин, изјави дека утрово, на подрачјето на општините Врчац и Нови Кнежевац, од Ватина до селото Мајдан, полицијата уапсила околу 450 мигранти кои биле надвор од логорите и прифатните центри.

Како што се наведува во соопштението на Министерството за внатрешни работи, Вулин изјави дека сите тие ќе бидат префрлени во кампови и прифатни центри, каде што биле претходно.

Вулин заедно со директорот на полицијата Владимир Ребиќ и комесарот за бегалци и миграции Владимир Цучиќ ги посетија полицајците кои утрово ја спроведоа акцијата за пронаоѓање илегални мигранти на територијата на општина Нови Кнежевац.

Žandarmerija

„Веруваме дека на овој начин ја подобривме безбедноста во оваа област и, се разбира, Министерството за внатрешни работи ќе стори се за да го почитува законот во Србија и дека нашиот секојдневен начин на живот нема да биде нарушен на кој било начин“, заклучи Вулин.

извор :ало.рс