Италијанската полиција употребиле Ламборџини Хуракан, автомобил што може да развие максимална брзина од 325 километри на час, за да донесе донаторски бубрег од Рим до Падова. Возеле по автопат со просечна брзина од 232 километри на час и минале 480 километри за два часа со цел да му го достават итно потребниот орган на пациентот во универзитетската болница Гемели.

Автомобилот што го управуваа беше опремен со фрижидер за органи, а тој е дел од возниот парк на Државната полиција.