Тој беше пијан додека ја удираше до смрт. Тој редовно ја тепаше својата мајка.

Синот на 74-годишната жена убиена пред неколку дена во Хасково призна дека ја претепал до смрт. Гунер (39) беше приведен откако соседите го пронајдоа телото на Хатиџе Хусеин во нејзиниот дом на улицата Панчарево во областа Хасарија во Хасково на 5 јануари.

Обдукцијата покажа дека има скршени клучни коски, ребра и нога, како и повеќе хематоми на лицето и телото, но некои од повредите биле стари, што значи дека нејзиниот син редовно ја малтретирал.

Двајцата живееле во куќа во тешко достапна област и имале слаби контакти со соседите. Жената беше тешко подвижна и ретко го напушташе својот дом. Нејзиниот син често посегнуваше по чашата и имаше лошо пијанство.

Тој е најмладиот од трите сина на Хатиџе и понекогаш работел во градежништво, но претежно бил невработен. Неговите двајца браќа беа во странство.

За време на испрашувањата, Гунер рече дека ја нападнал неговата мајка, но не сакал да ја убие, едноставно не ја проценил силата на ударите. Окружното обвинителство Хасково го обвини и тој е во притвор 72 часа Утре до судот ќе биде поднесено барање за трајно задржување зад решетки