Во интервју за Сител, Груби рече дека уривањето на дивоградбата пред „Мавровка“ било барање на ДУИ.

„Не ја донесе премиерот оваа одлука, ја донесе владата како колективно тело и тоа беше дел уште од преговорите како наше барање. Приоритет ќе ни биде владеење на право и неселективна правда“, рече Груби.

Инаку, Груби смета дека не смее да има селективна правда и треба да се урне сѐ што е дивоградба, па и терасата на седиштето на ВМРО-ДПМНЕ.

„Мора да се почитува законот и ќе видите апсолутен фокус на неселективна правда, ако има незаконско изградено седиште на партија, ако има дивоградба во Тетово, Гостивар, Струга, ќе има постапка. Но, многу е важно да не постапува партијата туку тоа да го прават институциите. Си има суд, Обвинителство, Градежен инспекторат“, рече Груби кој вчера беше во инспекција на уривањето кај „Мавровка“.

Уште во 2015 година тогашниот градобачланик на Општина Центар, Андреј Жерновски, изјави дека терасата на ВМРО-ДПМНЕ треба да се урне затоа што е дивоградба.


Напишете коментар