Унгарија по трет пат последователно е меѓу најпопуларните места за инвестирање. Според „Сајт селекшн“, американски економски магазин специјализирано за прашања поврзани со инвестициите, тие ја избраа унгарската агенција за промоција на инвестициите за најдобра на терен во регионот, објави „Дејли њуз Хангари“.

Магазинот ја избра Унгарија како една од најпопуларните дестинации за инвестирање пари во светот. Тамаш Менцер, секретар на ѕнгарското Министерство за надворешни работи и трговија, објави на Фејсбук изјави дека инвеститорите и компаниите имаат доверба во Унгарија и во унгарскиот народ.

Унгарската агенција за промоција на инвестициите донесе 101 инвестиција во Унгарија во 2019 година, создавајќи 13.500 работни места. Менцер рече дека задачата е иста и за оваа година. „Сајт селекшн“ објасни на нивната веб-страница дека е невозможно да се истакнат минатогодишните успеси бидејќи населението и економиите во секој агол на светот се разнишани поради од кризата што ја предизвика коронавирусот. Тие го додаваат дека ќе поминат години, можеби и децении, пред да се вратат глобалните директни странски инвестиции на неодамнешните норми. Популарни држави за работа по глава на жител: 1. Костарика 2. Ирска 3. Македонија 4. Србија 5. Бугарија 6. Литванија 7. Австрија 8. Велика Британија 9. Унгарија 10. Белгија


Напишете коментар