Најавата на Дритан Абазовиќ дека сум даночен должник е најчестата лага и измама. Како граѓанин на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, не должам ниту цент по основ на данок, или по кој било друг основ!
Ова го напиша на својот профил на Твитер претседателот на Црна Гора Мило Ѓкановиќ, одговарајќи на „твитот“ на вицепремиерот на Црна Гора Дритан Абазовиќ, кој напиша: ДОДЕКА зборуваме за наводното почитување на Уставот и законот, црногорскиот претседател Мило Ѓиовиќ должи 12,4 милиони евра данок земји!

  • Сега веројатно е јасно што стои зад зголемувањето на тензиите, приказната за идентитетот, загрозувањето … Нема повеќе недопирливи – напиша Абазовиќ на својот профил на Твитер.
  • Вистина е, а јавноста знае сè за тоа, дека јас со години сум акционер во компанијата „Глобал Црна Гора“, која како правно лице, а не јас лично должам вкупно 1.900 евра придонеси, а не 12 , 4 милиони.. И тоа не е најлошото од сите, бидејќи се докажува брзо и лесно. Полошо е од тоа што тој мисли дека сите сме како него, па претпоставувам дека мојата приказна е за идентитетот и загрозувањето на Црна Гора од големосрпскиот национализам што тој го опслужува, всушност се негови масло и лаги. – додаде Ѓукановиќ.