Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ сега не доби жолт картон, бидејќи тој доби црвен картон на 30 август минатата година, освен ако некој не сака да го „врати во игра“, напиша на Твитер лидерот на Новата српска демократија (НСД), Андрија Мандиќ. Тој додаде дека Ѓукановиќ ќе го потпише Законот за изменување и дополнување на Законот за слобода на вероисповед само за да остане претседател.

„Но, Мило Ѓукановиќ ќе потпише сè само за да остане претседател и да го задржи столчето до последниот ден . Тој исто така ќе го потпише овој закон, со кој се поништува неговиот закон против Српската православна црква .”