Голем број граѓани се собраа денеска пред Храмот Свети Сава да му оддадат почит на покојниот патријарх Иринеј. Пред и за време на литургијата, верниците влегуваат во xрамот и се поклонуваат на неговата светост.

Грађани пале свеће испред Храма Светог Саве.

Граѓаните се приближуваат на неколку метри од ковчегот, се поклонуваат, застануваат накратко во знак на почит и излегуваат надвор.

Сахрана патријарха Иринеја.

Не сите граѓани имаа маски за време на нивниот престој во храмот.

Сахрана патријарха Иринеја.