Опозициските партии на Ерменија иницираат денеска вонредна парламентарна седница.

Jermenija

Опозициските парламентарни партии на Ерменија иницираа вонредна седница на парламентот денес на која ќе се разговара за неодамна потпишаниот документ прекин на огнот во Нагорно Карабах, рече водачот на опозиционата партија Едмон Марукијан.

Ерменската опозиција бара оставка од ерменскиот премиер Никола Пашинијан, бидејќи тој гледа дека се предава според договорот зво Нагорно Карабах, кој тој го потпиша со Азербејџан и Русија, пренесува ТАС С.

Тоа е тешка капитулација , ерменскиот народ не се предава така лесно без борба. Ќе се бориме до крај , мора да прогласиме нова воена состојба и да почнеме со нашата борба до крај !