Студентите мора да останат во нивните домови не само за време на испитниот период, туку и додека трае оваа состојба , вториот услов е да мора да има дополнителен период на испит за заразените студенти.Трето да се обезбеди бесплатен третман и тестирање на заразени студенти. Исто така и членовите на Универзитетскиот студентски парламент да си поднесат оставка. На крај, барањето над барањата е да не се прави разлика помеѓу буџетот и самофинансирање за следната учебна година, што практично значи дека следната учебна година да биде бесплатна за студирање.


Напишете коментар