Во интервју за приштинската телевизија Т7, поранешниот премиер на Косово рече дека разговараат со партнерите за ова прашање.

Во август оваа година, Алијансата ја објави кандидатурата на лидерот Рамуш Харадинај за претседател на Косово.

Сепак, како што се наведува, состанокот што тој го имаше претходниот ден со Хашим Тачи и лидерот на Демократската партија на Косово, Кадри Весели, не му даде голема доверба на Харадинај дека може да стане претседател.

Во интервју за приштинската телевизија Т7, поранешниот премиер рече дека разговараат со партнерите за ова прашање.

И ако не се најде решение за да стане тој претседател, тогаш според него, Косово треба да оди на избори.

Харадинај не ја негираше можноста Демократската партија на Косово да се приклучи на владата. Тој исто така зборуваше за волјата на Самоопределување на оваа тема.

Харадинај рече дека очекува да се повлече обвинението против Тачи и Весели.