Голема полициска акција против криумчари на мигранти се одвива во моментов на повеќе локации во земјава.

Според неофицијални информации во акцијата учествуваат специјалци, а хеликоптери постојано го надлетуваат теренот.

Неофицијално акцијата во моментов се одвива во Штип, Скопје и Струмица, како и во некои кумановски села.

МВР се очекува наскоро да излезе со детали.