Тригодишно девојче Шарлот Хенделман од северозападен Илиноис почина откако очигледно паднала од прозорецот за време на студена ноќ и не можела да се врати во семејната куќа, соопшти денеска полицијата.

Девојчето беше пронајдено во несвесна полиција во вторникот наутро околу 7 часот. Се сомнева дека таа паднала од прозорецот на вториот кат од куќата помеѓу 23 часот во понеделникот и 6 часот наутро во вторникот, пренесуваат медиумите.

Таа била пронајдена пред куќата, меѓутоа, кога ја однеле во болница, била прогласена мртва поради хипотермија.