• Маж со иницијали Х. Т беше пронајден во близина на езерото Јабланица. Екипата за брза помош се обиде да го реанимира, но можеа само да констатираат смрт. Најверојатно станува збор за удар на гром, но сè уште немаме целосни информации – изјавиле за „Аваз“ дежурниот оперативец од полициската станица Коњиќ.

Како што дознава овој портал, човекот стоел покрај патот и имал чадор. Според Аваз, повредениот бил сопственик на продавница за сечење камења на тоа место.